2018 m. kovo 17 d., šeštadienis

Bet tai kaip užknisa..

Ne taip seniai kalbėjau su pažįstama frilansere apie darbo vertimų biuruose paieškas. Viskas kaip ir šaunu. Biurų pilna. Nors siuntinėk CV kad ir visą dieną. Bet tada prasideda ta amžina nesąmonė. Ne, ne bandomieji vertimai. Kalba eina apie anketas. Milžiniškas anketas.
Aš suprantu, kad jiems taip patogiau skirstyti vertėjus, tačiau kaip užknisa pildyti tas anketas. Ir dažniausiai reikia pildyti tą patį per tą patį, ką jau rašei savo CV ir prisistatymo laiške, tik dar plačiau. Todėl nerekomenduoju siųsti CV iš karto dešimčiai biurų, nes užpildyti vieną atsiųstą anketą užtrunka maždaug apie pusvalandį (+-). O jei po ranka to pusvalandžio neturi, gali būti, jog taip ir neužbaigsi pildyti tos anketos. O paskui dar kartą siųsti CV tam pačiam biurui po mėnesio irgi kažkokia lempa. Kaip koks deja vu.
Bet ne visur taip yra. Egzistuoja ir tokie biurai, kurie jau iš karto pateikia anketą, kurią galite užpildyti, ar net bandomąjį tekstą, kurį galite išversti ir išsiųsti biurui. Taip susitaupo ir jūsų laikas, nes jau galite įsivaizduoti, kiek užtruksite, kol užpildysit biurą dominančius laukelius, o taip pat ir biuro darbuotojui pasivaidensit tik jau su konkrečiu pasiūlymu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą