2019 m. spalio 25 d., penktadienis

Studijos, studijos..

Jau praėjo du studijų mėnesiai, ir ką galiu pasakyti. Įsimylėjau VDU. Mano širdį šis universitetas užkariavo charizmatiškais dėstytojais ir technologiniu pažangumu. Dėstytojai tikri savo srities specialistai, o kai kurie net pasauliniu lygiu. Dėsto įdomiai, tačiau nepamirštant studento poreikių - t.y. padedant jam apsispręsti, kuo jis nori būt užaugęs ir apie ką rašyt. Žodžiu, dėmesio studentams, bent jau magistrantūroje, tikrai netrūksta. Na, o kalbant apie technologijas, tai noriu tik užsiminti, kad jos nuostabiai patogios. Moodle keliama visa informacija, literatūra, užduotys, rašomi koliai, įkeliami darbai ar net egzaminai; vyksta paskaitos nuotoliniu būdu per Adobe Connect; universiteto paštas yra aktyviai naudojamas; kalendorius tikrai veikia: rodo paskaitų, kolių ir egzaminų tvarkaraščius; yra nemokama prieiga prie MS Office; belenkokios prieigos prie visokių užsienio duomenų bazių ir bibliotekų; Biblioteka: iš viso atskira karalystė, galima užsisakyti knygas internetu, jas tau paliks norimame padalinyje, ateini, nusiskanuoji per savitarną ir džiaugiesi gyvenimu (tiesa, aš nesidžiaugiu, nes kažkodėl mano LSP nelabai pripažįsta); skaityklos kompiuteriai atrodo šiaip sau, bet veikia sparčiai, tad realiai net nereikia savo kompiuterio, jei tenka padirbėti, bet nenori tampytis savo kompo; prie Biržiškos skaityklos yra dar tokia mini, nežinau, skaitykla? Dažniausiai ten studentai mokosi, padeda mokytis kitiems, šiaip ilsisi, kalbasi, ruošiasi ar net pietauja. Žodžiu, labai mielai leidžiu laiką bibliotekoje besiruošdama paskaitoms, ko nedariau niekada gyvenime iki tol.
Ką galiu pasakyti. Studijomis bendrai esu net labai patenkinta. Mano lūkesčiai buvo viršyti ne vieną kartą. Tik va šios studijos tokios.. kaip čia pasakius.. profiliuojančios? T.y. mums dėstomi dalykai yra tokie, tarsi ruoštų mus doktorantūrai. Tereikia pasirinkti kryptį. Šiuo metu variantai tokie: vertimai, sociolingvistika ir kompiuterinė lingvistika. Na, tiksliau dabar mes renkamės tarp vertimų ir sociolingvistikos, o kompiuterinės lingvistikos kaip ir privalomi dalykai. Aišku, gal ne visai kompiuterinė lingvistika, tačiau, įtariu, norint rimčiau kažką bandyt į tą pusę, tikrai būtų į ką kreiptis patarimo.
Taigi.. dar pati nesvarstau, kuo būsiu užaugus be to, kad būsiu vertėja, o bet tačiau.. jau kažkokios mintys kirba. Ir tegul sau, nes dabar reikia prasikuopti visus darbus, perskaityt visą privalomą ir papildomą literatūrą.. žodžiu, jau pradedu jausti, kad studijuoju :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą